Etichete

, , ,

   Localizare:
   Transalpina (DN 67C) este o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali. Este cea mai înaltă șosea din România, cu punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (2.145 m).
   Dupa asfaltarea in intregime (mai putin cateva portiuni scurte), Transalpina a devenit unul dintre cele mai vizitate obiective devansand Transfagarasanul. Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba, avand o lungime de 148km. Fiind un drum alpin, este închis pe perioada iernii.
    Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”, trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).
   Acces soseaua Transalpina:
   Accesul spre soseaua Transalpina se face dinspre:
-Novaci,
-Sebes (Sugag),
-Petrosani (Valea Jiului),
-Valcea – Sibiu (Valea Oltului-Brezoi).
   Drumul Petrosani-Obarsia Lotrului-Voineasa-Brezoi (DN 7A), intersecteaza Transalpina in zona Obarsia Lotrului, trece pe langa Lacul Vidra si Ski Resort Transalpina, spre Voineasa-Brezoi-Valcea.
   
harta Transalpina
    Lângă Lacul Vidra in mtii Latoritei s-a dat in folosinta primul tronson al „Ski Resort Transalpina”, care in totalitatea lui poate fii cel mai mare si spectaculos resort de schi din Romania.
   In acest moment resortul dispune de 2 teleschiuri in platoul alpin destinate incepatorilor, un telescaun de 4 locuri si o telegondola de 8 locuri cu 2 puncte de debarcare (primul in zona teleschiurilor si cel final in zona telescaunului)
 
Transalpina-plan-final-domeniu-schiabil-voineasa-Vidra
   Peisajul superb cu vedere spre lacul Vidra, posibilitatile imense de dezvoltare a unui lant de partii si instalatii pe cablu, poate face din acest loc unul din cele mai vizitate din Europa. Planul de dezvoltare turistica a zonei este prevazut in PUZ-ul primariei Voineasa. Deocamdata odata cu schimbarile din politica proiectul „Ski Resort Transalpina” s-a oprit nejustificat.
1
   Soseaua Transalpina este inchisa pe timpul iernii, astfel ca accesul spre Ski Resort Transalpina se poate face doar dinspre Petrosani(Valea Jiului-jud Hunedoara) sau dinspre Valea Oltului (Brezoi-Vâlcea sau Sibiu), pe DN7A.
   Fiind un drum montan, este recomandat sa aveti masinile echipate corespunzator.
   Dinspre Petrosani se pot pune la dispozitie, la comanda, masini de transport 4×4 de 7, 9 si 20 locuri.
   Informatii si rezervari transport la tel – 0721264789.