Etichete

, ,

Parangul reprezinta pe langa Straja o alta zona cu un potential cel putin la fel de mare, din punct de vedere al sporturilor de iarna, insa care nu este pusa in valoare. Motivele sunt diverse si nu tocmai „ortodoxe”.

Unul dintre motivele pentru care zona nu a avut o dezvoltare la fel ca Straja, este accesul destul de greoi in statiune.

Mai exact pentru a ajunge in Parang trebuie sa ajungi in primul rand in Petrosani ; de aici mai faci inca 9km pana la telescaunul vechi ce urca in Parang sau 11km pana la cel nou pus in functiune de Sf Andrei anul acesta, cu plecare de langa hotel Rusu.

Tarif telescaun dus-intors = 15lei/pers sau 10 lei un drum.

Orar de functionare telescaun:

-Luni-Joi 9:00-16:00

-Vineri 09:00-17.30

-Sâmbãtã-Duminicã 09:00-16:00

Exista si un drum forestier pana in zona montana, accesibil pt masini 4×4, dar care este foarte dificil, uneori imposibil , in anumite conditii meteo(ninsori abundente, zapada viscolita).

Deci in anumite conditii accesul spre partii si spre cabanele din Parang, este restrictionat de programul de functionare a telescaunului.

O alta problema deseori intalnita in Parang , este pregatirea si intretinerea precara a partiilor.

Insa potentialul natural al zonei, da inca sperante investitorilor din aceasta zona; nu cu mult timp in urma aici exista un proiect de dezvoltare a celei mai mari zone schiabile din sud-estul Europei. Nu departe se afla Ski Resort Transalpina, poate cea mai „potenta” zona de schi din Romania.

Pentru cei care doresc, asiguram la cerere transport Petrosani – telescaun Parang (zona Rusu)

Informatii si rezervari transport  la tel: 0721-264789.