Etichete

, , , ,

Vremurile cand cazarea intr-o statiune de schi se rezuma la un acoperis deasupra capului si cu putin noroc, ceva caldura, au apus demult. Ok, nu peste tot in Romania..

Pentru a raspunde exigentelor tot mai mari ale unei clientele bogate, in special cu provenienta din tarile din Est, un numar tot mai mare de hoteluri joaca pe cartea luxului.

Site-ul hotelului dorit pentru urmatoarea vacanta propune si o versiune in limba rusa? Fara indoiala ciocaniti la usa unei locatii de exceptie. Aici schiul capata o alta dimensiune; aici nu intalniti schiuri marca Pentru Toata Lumea, ci schiuri Lacroix, concepute manual, la comanda. Tarifele incep de la 10 000 euro. Deasemenea, puteti visa si la una dintre cele 111 perechi din seria limitata „All Black” de la Hublot. Se intelege de la sine ca nu te vei echipa de la un magazin de inchirieri pentru toata lumea, inghesuit de lume,  unde vei fi nevoit sa incerci claparii pe o bancuta de lemn.

Hotelul de lux pe care l-ai ales dispune de un Ski room…putin diferit, unde vei gusta un fresh de portocale pe o canapea confortabila in timp ce un skiman selectioneaza si pregateste echipamentul „marfa”, bineinteles, reinoint in fiecare an. Tot acelasi skiman va da o fuga sa recupereze skipass-ul pe care l-ai cumparat probabil la Voyagers Club impreuna cu pachetul.

Practic poti iesi din hotel cu schiurile in picioare deoarece majoritatea hotelurilor sunt ski in/ski out, adica nu este nevoie sa le porti in spate pana la Start. Chiar daca ar fi nevoie, skiman-ul este platit pentru asta. Daca ai chef de alta statiune, o masina privata te va duce si readuce, la simpla cerere.

Odata cu sosirea serii, iubita ta nu va fi nevoita sa imbrace blana de 200 000 euro pentru a lua cina „in oras” pentru ca aceste hoteluri sau cabane individuale le lux dispun de propriile restaurante, uneori instelate de Michelin (cum este cazul pentru cateva hoteluri de la Courchevel precum Les Airelles, Le Cheval Blanc, Kilimandjaro sau Le Chabichou. Bucataria gastronomica este rafinata.

Inainte de a trece la masa veti dori sa profitati de un mic aperitiv, pardon, sa degustati un grand cru millésime sau un liqueur de exceptie.

Deorece domeniile schiabile sunt foarte vaste, vei fi istovit, asa ca vei putea sa te relaxezi in centrul Spa: piscina, hammam, jacuzzi, tratamente si masaje. Hmmm, parca suna cunoscut.

Ceea ce deosebeste aceste unitati de celelalte sunt serviciile: bagajist, calcatorie, spalatorie, biblioteca, spatii de joaca high-tech pentru copii, salon de coafura, chiar si un Sef privat. Azi nu trebuie sa fi musulman pentru a fi Sultan!