Etichete

Toti stim de oferte city break ba la Barcelona, ba la Praga, ba nu stiu unde. Nu spun ca o mica excursie in marile orase europene nu este binevenita. Totusi, ma intreb oare cati dintre noi cunosc aceasta tara. Sunt sigur ca minim 95 % dintre romani nu au vazut inca Delta Dunarii, ca sa nu mai vorbesc de obiective turistice mai mici.

Sibiul este unul dintre orasele care trebuie vizitate. Un oras atragator, neobisnuit, un oras istoric, aproape atemporal. Strazile sale inguste, pavate cu piatra, cladirile istorice, vechile centuri de aparare, muzeele sunt doar cateva exemple care te transpun intr-o atmosfera de vacanta, relaxare, ca sa uiti de toate cele.

Sibiul este totodata un centru cosmopolit, conectat la trendurile nationale si Europene. Pe langa cladirile istorice si obiectivele turistice, centrul orasului este inundat mereu de forfota vizitatorilor, a artistilor .

Ce trebuie sa vezi? Turnul Sfatului, simbol al orasului Sibiu. Numele acestuia provine de la finctia de aparare a portii de intrare de langa fosta primarie, mentionata inca din 1324.

Turnul Sfatului, Sibiu

Initial avea functie de aparare. Dupa un cutremur din 1585, o parte s-a prabusit si a fost reconstruit ulterior.

Piata Mare reprezinta inima orasului Sibiu. Aici sunt organizate o multime de evenimente, spectacole, concerte. De aici poti vizita Casa Hecht, cu o istorie foarte bogata. Aceasta a fost inca din sec al XV-lea, monetaria Sibiului. Dupa succesiunile mai multor proprietari bogati, in 1745 aceasta devine sediul liniei postale Viena-Sibiu si primul oficiu postal din Transilvania. In 1821 cladirea devine sediul Universitatii Sasesti, avand echivalenta unui parlament al sasilor.

Piata Mare, Sibiu

Deasemenea, alte obiective sunt Casa Haller, Casa Lutsch, Casa Parohiala, toate in Piata Mare. Piata Mica ofera Casa Hermes, Muzeul de Istorie a Farmaciei, Pasajul Aurarilor, Casa Artelor.

Podul Minciunilor face trecerea intre Piata Mica si Piata Huet. Legenda spune ca acesta scartaie la fiecare minciuna spusa de cei care il traverseaza, ceea ce este o amenintare cu prabusirea sub „greutatea” unei minciuni mai mari.

Oricum, nu pot descrie in cuvinte tot, de aceea trebuie sa il vizitezi si sa ne spui pe unde ai fost, unde ai mancat si ce ti-a placut cel mai mult.