Etichete

,

Recent a trebuit sa fac o vizita in Bulgaria, la Ruse. M-am urcat in masina si viteza spre Bulgaria. Ok, sa nu intelegeti ca am circulat cu 150 km/h ca nici nu am incercat asa ceva cu „bolidul” meu.

Taxa de pod pe partea romaneasca este 26,3 Ron pentru autoturism, conform bonului fiscal emis de CNADNR. Starea podului este jalnica, cel putin pe partea romana…seamana cu un teren de antranement pentru tancuri. Ca mai toate punctele de frontiera pentru intrarea in Romania, primul contact cu Romania reda imaginea unei tari in plin bombardament. Ok, nu numai drumurile de la vami sunt asa, dar despre ele vorbesc acum.

La intoarcerea din Bulgaria, taxa de pod este 2 euro sau 4 leva, adica de 3 ori mai ieftin iar drumul pe jumatatea bulgara de pod este mai bun. Greseala mea la intoarcere a fost ca nu aveam euro sau leva si nu m-au last bulgarii sa trec. Ok, am asteptat 10 min pana a mai intrat in vama o masina cu numere de Bucuresti si le-am rugat pe doamne sa imi schimbe cativa lei in euro sau leva deoarece nu se poate plati nici cu un card.

Dragute, m-au ajutat si am reusit sa ma intorc acasa. Ideea este sa evitati sa patiti ca si mine.

Drum bun.