Etichete

, ,

Dearece nu suntem prea familiari cu Argentina, m-am gandit sa fac o scurta descriere.
Varietatea geografica si climatica transforma Argentina in destinatia perfecta, unde poti trai o experienta in fiecare zi.
De la nord la sud, atractiile turistice sunt diverse si au un impact major atat pentru argentinieni, cat si pentru turistii straini. Aici va puteti bucura de o diversitate impresionanta a peisajului, dar si de obiceiurile si traditiile locurilor.
Cordiliera cuprinde contraste puternice, de la platourile desertice din Nord-est, cu vai, defileuri si dealuri multicolore,pana la regiunea lacurilor, padurilor si ghetarilor din Patagonia. In nord, gasiti zona forestiera Chaco, ce comunica cu raurile Bermejo, Salado si Pilcomayo. In nord-est, Mesopotamia argentiniana, situata intre raurile Parana si Uruguay, formata din coline joase, lagune si estuarii.
In mijlocul padurilor subtropicale se situeaza Iguazu, unul dintre cele mai grandioase spectacole ale naturii.
In centrul tarii, se afla una dintre cele mai extinse si celebre campii: regiunea din Pampa (a nu se confunda cu Pampas 🙂 ), cunoscuta pentru exploatarea sa agricola si pentru cresterea animalelor. In aceasta zona se gaseste provincia Buenos Aires, nord-estul Pampei, sudul Cordobei si Santa Fe.
Intre Anzi si coasta oceanica se extinde Tierra del Fuego si platourile desertice ale Patagoniei.