Etichete

, ,

Bansko este situat la poalele muntilor Pirin, la o distanta de 160 km fata de Sofia si 530 km fata de Bucuresti. Altitudinea medie a statiunii este de 930 metri dar domeniul schiabil ce porneste din statiune, urca pana la 2600 metri.

Bansko se bucura de zapada din plin, avand cel mai lung sezon de schi (de la jumatatea lui Decembrie pana la jumatatea lunii Mai). In ultimii ani, la fel ca si statiunile de pe litoral, la Bansko au fost facute investitii majore, in special in infrastructura si constructia de noi hoteluri.

Orasul Bansko este situat la 925 metri altitudine, iar zona de schi se intinde intre 2000-2600 metri altitudine.. Cel mai inalt varf al Muntelui Pirin, este Vihren (2914 metri).

Partiile de schi sunt impartite in doua centre principale: Chalin Valog (1100-1600 metri) si Shiligarnika (1700-2500 metri). Aceste doua zone se afla la o distanta de 10 km de oras, pe coastele nordice ale Muntelui Pirin si sunt usor accesibile (25 min cu telecabina din Bansko). Lungimea totala a partiilor este de 65 km. Aici exista 44 tunuri de zapada ce asigura un nivel optim de zapda.

Partiile de schi sunt adaptate tuturor nivelurilor. Bansko dispune de partii de slalom, slalom urias dar si de partii neamenajate cu o lungime totala de 5 km. Exista chiar si o partie cu nocturna ce se intinde intre Bandershka si oras, cu o lungime de 7 km. Nocturna functioneaza intre orele 18:30-21:30 pe mai mult episte special amenajate.

Iubitorii de snowboard se pot bucura de primul parc de distractii din Balcani. Pe partia noua din Shilingarnika sunt organizate zilnic concursuri de schi si snowboard. Accesul la partii este asigurat de catre cele 8 telecabine cu scaune Dopplemayer, 3 telescaune Poma, 7 teleschiuri pentru adulti si 10 teleschiuri pentru copii.