Etichete

, ,

01 Du-ma la Lençois

In portugheza, lençois inseamna cearceaf, in Brazilia, inseamna parc national acoperit de nisip. Mai exact, 150 000 hectare de dune modelate de vant si lagune cu ape albastre. Destinatie de exceptie pentru o vacanta de iarna, Lençois este lipsit de confort sau lux dar aici natura conteaza si cu siguranta peisajele va vor taia rasuflarea. Ce vei face aici? Vei petrece o vacanta „verde”, explorand de pe un quad dunele, pana la intrarea in satele pescaresti pierdute in mangrove. Cat costa? Cam 5600 euro cu zbor la Sao Paolo, 4 nopti la Pousada Agua Douce, transfer privat, 1 noapte de transit la Sao Luis, pensiune completa, tur ghidat in parc.

02 Mare si pace

Hotelul Dinarobin din Mauritius nu este un hotel precum celelalte. Spa by Clarins, la care se adauga u n spatiu ayuverda, golf, cursuri de bucatarie mauritiana si „members club” fac parte din meniul vacantei clasice. Pe plaja exista doua spatii dedicate masajului in timp ce privesti laguna cristalina. Si daca doresti, poti participa la un curs de yoga. Tarif aproximativ 2600 euro cu zbor in Mauritius, 5 nopti cu demipensiune.

03 Slovenia

Inconjurata de 4 tari mai cunoscute (Italia, Austria, Ungaria si Croatia), Slovenia si-a pastrat si cultivat bogatiile si traditiile asa cum se cuvine. Delicatese traditionale, cer senin atat vara cat si iarna (spre deosebire de Belgia), peisaje ce taie rasuflarea. O calatorie in Slovenia este pentru cei care nu isi programeaza fiecare minut de vacanta dinainte, este pentru aceia care se lasa purtati de frumusetile ce urmeaza a fi descoperite. Cedeaza tentatiei linistii oferite de o cabana de 30 mp ce se inchina curcubeului. Acesta este farmecul discret al unei vacante speciale. Iarna, cabanele Nebesa din Livek (la granita cu Italia) iti permit sa schiezi pe Muntele Matajur, sa iei masa in fermele vaii Soca. In jur de 200 euro/cabana/noapte pentru 2 persoane.

04 Testoase cum n-ai vazut

Ultimul dintre hotelurile de lux la Mauritius si fara indoiala primul care revendica statutul de „boutique resort”. Denumirea este meritata deoarece Angsana, asezata in NV insulei, pe superba plaja Balaclava, orintata catre baie de Tortues (golful testoaselor) reuneste toate criteriile de calitate ale grupului Banyan Tree (Hilton). Hotelul detine doar suite (49), dintre care unele cu piscina privata si o superba Villa Imperiale cu propria plaja privata si 2 piscine (una pentru copii ca sa nu se supere)