Etichete

, ,

Atunci cand vine vorba de pregatirea urmatoarei vacante, toti ne punem aceste intrebari. Este mai bine sa aleg o oferta Early booking sau una Last minute?

Ofertele early booking, cunoscute si sub denumirile de early bird sau inscrieri timpurii provin de la hoteluri sau pensiuni care le avanseaza agentiilor de turism. Practic, hotelierii si agentii de turism doresc sa isi creasca numarul de vanzari si astfel sa obtina un profit mai mic dar sigur prin atragerea unui numar de clienti dispusi sa isi rezerve vacanta din timp la tarife promotionale. Care sunt avantajele clientului? Acesta obtine tarife foarte bune daca face rezervarea si o achita din timp. Astfel, pti sa economisesti o suma importanta pe care sa o cheltui pe alte servicii turistice sau poti obtine un hotel de 5 stele la tariful unuia de 4 stele. Alegerea este excelenta pentru aceia care pot sa-si planifice vacantele din timp daca sunt siguri ca pot pleca in concediu la acea data. Unele dintre aceste oferte pot fi combinate cu ofertele de nopti gratuite, luna de miere sau altele.

Ofertele last minute reprezinta acele locuri nevandute si care sunt scoase la vanzare la tarife sacrificate doar pentru a nu ramane nevandute. Profesionistii din turism stiu ca produsul turistic, adica fiecare camera este un produs cu termen de valabilitate, ceea ce inseamna ca un loc nevandut reprezinta un produs expirat, echivaland cu o pierdere.

Ofertele last minute nu iti ofera posibilitatea alegerii destinatiei, aceasta fiind impusa intr-o anumita masura. Aceste oferte sunt ideale pentru City break, atunci cand vrei sa vezi Praga, Amsterdam, etc la un tarif redus.

Chiar daca hotelierii doresc sa vanda fiecare camera si tariful scade inainte de check-in, asta nu inseamna ca te poti astepta chiar la o vacanta gratuita deoarece serviciile de intretinere a camerei, bucatarul, ospatarii, etc trebuiesc si ei platiti.

De unde cumperi? Agentie de turism sau direct de la hotel? Acest subiect l-am discutat si am dat argumente. Vezi subiectul Vacanta prin agentie sau pe cont propriu. Ca sa fac o recapitulare pe scurt, o agentie de turism buna iti poate oferi tarife mau bune decat cele pe care le poti obtine rezervand direct la hotel.