Etichete

,

Aceasta este intrebarea care se ridica atunci cand vine vorba despre planificarea urmatoarei vacante. Taberele se impart in doua, pro si contra agentiilor.

Care sunt avantajele de a pleca in vacanta cu o Agentie de turism? In principiu,o agentie de turism respectabila ar trebui sa ofere consultanta, sfaturi si evident propuneri pertinente asteptarilor clientului. Intrebarile nu ar trebui sa lipseasca deoarece clintul contacteaza o agentie fara sa stie exact ce vrea, unde vrea, de aceea exista agentul de turism, pentru a identifica nevoiele clientului.

Odata identificate aceste nevoi, vei primi cateva oferte clasice sau chiar personalizate, depinde de tipul vacantei, exigentele si bugetul tau. Logic este ca acea agentie sa iti ofere tarife mai bune decat cele de la receptia hotelului. Acesta ar trebui sa fie unul dintre cei mai importanti vectori de clasificare a calitatii acelei agentii. La fel, poti alege metoda de transport, transfer, asigurari, etc. La final, trebuie sa fie mai ieftin decat daca ai cauta tu pe cont propriu.

Toti am auzit de tot felul de escrocherii ale unor agentii. Sa nu uitam ca de cand exista internet in fiecare casa, este usor de comparat mai multe oferte. Daca rromanul are putin timp, gugaleste putin si vede asa:

  • Agentia A: tarif 100 euro/camera dubla la Hotel Tango
  • Agentia B: 106 euro/camera dubla la Hotel Tango
  • Agentia C: 60 euro/camera dubla la Hotel Tango

si totusi alege Agentia C, atunci nu mai are nici o scuza. Mai ales ca se pot verifica tarifele si pe site-ul hotelului respectiv.

Romanii in general inca se tem de agentii, cred ca este una dintre mostenirile comuniste, sau mai grav, este in gena noastra. Eu sincer nu cred ca Tu ca si persoana privata poti sa obtii un tarif mai bun decat de la o agentie. Daca asta ar fi regula generala, nu ar mai exista acestea si nu noi, romanii le-am inventat.

Pentru cei interesati, o sa facem un test. Daca vrei sa pleci in vacanta, lasa un reply si vom cere cotatii de la cateva agentii.

Revin la ce spuneam mai sus, un agent de turism trebuie sa iti identifice nevoile. Iar tu ai nevoie de acel agent bun chiar daca nu esti constient de asta. De exemplu te bate gandul sa mergi la schi dar te gandesti doar la cazare. Agentul iti propune sa faci heliski la un pret rezonabil. Te intereseaza, nu? Sau ti se spune: Stiati ca avem pachete de scufundari cu rechini? Poate va intereseaza o croaziera pe Canal du Midi sau nu vreti sa fiti primul roman dupa Prunariu care zboara in spatiu?

Exemplele pot continua…