Etichete

, ,

Cum vede un agent de turism relatia cu hotelierii din Romania?

Nu stiu cum o vad ceilalti si nici nu doresc sa vorbesc in numele altor agentii de turism sau a agentilor de turism/sefilor de produse turistice, etc.

Totusi, nu ma pot abtine si trebuie sa va spun ca dpmdv relatia cu hotelierii din Romania este cea mai dificila. Aici ma refer, bineinteles, la responsabilii de marketing si vanzari ai hotelurilor si pensiunilor. Ok, la pensiuni sunt in general aceeasi oameni care fac detoate dar in cazul hotelurilor este altceva.

Cum functioneaza? Pai agentia de turism contacteaza hotelul, propune o colaborare si cere oferta hotelului.
Iata un raspuns clasic, intalnit doar la hotelurile din Romania, si nu exagerez:

Pentru inceput , dorim sa va multumim interesului ce ni l-ati acordat si suntem incantati in privinta unei colaborari .

Detaliile privind structura de cazare a hotelului , imagini , tarife , oferte speciale , le puteti gasi accesand pagina noastra de internet : http://nudaunumelehotelului.ro

Pai… nu pot copia pozele de pe site-ul dvs pentru ca nu sunt destul de mari sau galeria este in Flash sau din alte motive. Si eu la ce tarife vand fiinca mereu vand la tarife mai mici decat cele de receptie? Descrierea unitatii este vaga, as avea nevoie de mai multe informatii. Si lista nemultumirilor poate continua…

Dar haideti sa va povestesc despre un Mare lant hotelier al unui om foarte cunoscut. Mi se spune asa: ce prezentare? noi nu mai avem nevoie sa dam nicio prezentare ca avem 4 stele si suntem cunoscuti national si international! pozele sa le luati de pe infopensiuni sau de pe contul nostru de facebook!

Asemenea raspunsuri numai de la hoteluri romanesti poti primi. Nu vreau sa spun ca asa sunt toate hotelurile dar totusi exista numeroase exemplee, si toate vin din Romania si uneori chiar de la hoteluri cu pretentii. Ca sa nu mai spun ca trebuie sa sun sau sa trimit 10 mailuri pentru poze, apoi inca 10 pentru tarife samd fiindca oamenii au mult de lucru si uita.

Bun, nu vreau sa arat cu degetul fiinca simt ca altii aprind deja rugul pentru mine dar ceea ce ma deranjeaza este ca tot acei oameni ridica tonul spunand ca ei nu mai au nevoie de nicio prezentare fiinca au 4 stele.

In ziua cand voi primi un astfel de raspuns de la Hilton, Burj al Arab sau orice hotel/lant hotelier cunoscut, ma las de meserie.